Om

Anni SommerLidt om mig og mine malerier

Jeg er født i 1953, og er autodidakt maler.

Jeg afprøver hele tiden grænser og arbejder udelukkende ud fra den stemning som fylder mig i øjeblikket, hvilket præger såvel motiv-, farve- og materialevalg. 

Jeg maler abstrakte malerier både non-figurative og figurative, og forsøger at 'prikke lidt' til beskuerens fantasi.

Jeg er meget optaget af, hvad der driver mennesker til at kaste sig ud i noget nyt og uprøvet. Hvorfor er nogle mere nysgerrige end andre. Hvorfor er nogle mere villige til at tage chancer og gå efter det ukendte? Det ligger i vores natur, at vi skal slippe det kendte for at gribe efter det ukendte. Tænk hvordan vi gennem hele vores barndom og ungdom har udviklet os som mennesker, netop ved at turde prøve forskellige nye situationer, så mange af mine figurative malerier kredser om netop dette emne.

Et andet figurativt motiv som jeg ikke kan slippe, er det menneskelige ansigt. I en tidsalder hvor det gælder om konstant at være online, hvor vi hele tiden præsentere os selv, som det perfekte menneske, forsøger jeg at fange og gengive det, som er under vores ’perfekte maske’, det som gør ansigtet smukt, nemlig det rå, sårbare og hjælpeløse.
 
 
Anni Birgit Sommer | Liselundvej 58, 7400 Herning - Denmark | Tlf.: +45 22762300 | anni@sommersmail.dk